Recepty

Morčací burger s hlivou a jahodovým kečupom

Krůtí burger s hlívou a jahodovým kečupem

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
obtížné

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

Jahodový kečup
1 kg jahôd
5 stredných paradajok
2 vrchovaté lyžice korenia Vege-rajčátka
1 malá lyžica korenia Boloňka
1 lyžica čierneho mletého korenia
cukor podľa chuti

Burger
dva diely pomletých morčacích pŕs
jeden diel morčacieho stehna nakrájaného na kúsky
1 polievková lyžica sušenej hlivy ustricovej
4 žemle
1 jarná cibuľka
2 lyžice oleja
1 polievková lyžica korenia Pikant
soľ

Aglio olio e peperoncino nakúpite tu
Boloňka nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Méďa gril nakúpite tu

Postup prípravy

1Sparte paradajky, oddeľte šupku a nakrájajte na malé kúsky. Jahody nakrájajte a spolu s paradajkami a korením nechajte prejsť varom. Následne rozmixujte.

2Pripravte si mäso. Pomleté a nakrájané mäso zmiešate s korením a sušenou hlivou. V rukách vytvarujete mäsové placky, ktoré následne ugrilujte.

3Keď je mäso hotové, môžete začať vrstviť jednotlivé burgre, a to nasledovne: žemľa-lyžica kečupu-cibuľa-mäso-lyžica kečupu-cibuľa-žemľa.

TIP: na grile môžete zľahka opiecť aj žemľu.

Prajeme vám dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Aglio olio e peperoncino
Všetky recepty s korením Boloňka
Všetky recepty s korením Vege - paradajky
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Méďa gril

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie