Recepty

Bublanina s rebarborou a jahodami

Bublanina s rebarborou a jahodami

počet osôb
7

čas prípravy
30 min. príprava
25 - 30 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

6 vajec izbovej teploty
štipka soli
250 g práškového cukru
200 ml oleja
200 ml vlažnej vody
350 g polohrubej múky
12 g prášku do pečiva
1/2 lyžičky mletej citrónovej kôry

600 g rebarbory
3 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice polohrubej múky
500 g jahôd

Citrónová kôra mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na teplotu 180 °C.

2Rebarboru očistite, nakrájajte na cca 1 cm veľké kúsky. Nakrájanú rebarboru zmiešajte s 3 lyžicami cukru a nechajte chvíľu odpočívať. Medzitým si pripravte cesto na bublaninu.

3Žĺtky vyšľahajte spolu s práškovým cukrom. Pridajte olej, vlažnú vodu a dôkladne premiešajte. Následne pridajte polohrubú múku, citrónovú kôru a prášok do pečiva. Všetko spolu riadne premiešajte. 

4Do bielkov dajte štipku soli, vyšľahajte z nich tuhý sneh a opatrne primiešajte do cesta.

5Na maslom vymastený a múkou vysypaný plech nalejte vzniknuté cesto.

6Z pripravenej rebarbory zlejte šťavu, ktorú pustila. Rebarboru zmiešajte s 2 lyžicami múky a rovnomerne ňou posypte bublaninu. Na záver pridajte na polovice nakrájané jahody.

7Pečte v rozohriatej rúre dozlata cca 25 - 30 minút.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie