6 vajec izbovej teploty
štipka soli
250 g práškového cukru
200 ml oleja
200 ml vlažnej vody
350 g polohrubej múky
12 g prášku do pečiva
1/2 lyžičky mletej citrónovej kôry
600 g rebarbory
3 lyžice kryštálového cukru
2 lyžice polohrubej múky
500 g jahôd
1Rúru rozohrejte na teplotu 180 °C.
2Rebarboru očistite, nakrájajte na cca 1 cm veľké kúsky. Nakrájanú rebarboru zmiešajte s 3 lyžicami cukru a nechajte chvíľu odpočívať. Medzitým si pripravte cesto na bublaninu.
3Žĺtky vyšľahajte spolu s práškovým cukrom. Pridajte olej, vlažnú vodu a dôkladne premiešajte. Následne pridajte polohrubú múku, citrónovú kôru a prášok do pečiva. Všetko spolu riadne premiešajte.
4Do bielkov dajte štipku soli, vyšľahajte z nich tuhý sneh a opatrne primiešajte do cesta.
5Na maslom vymastený a múkou vysypaný plech nalejte vzniknuté cesto.
6Z pripravenej rebarbory zlejte šťavu, ktorú pustila. Rebarboru zmiešajte s 2 lyžicami múky a rovnomerne ňou posypte bublaninu. Na záver pridajte na polovice nakrájané jahody.
7Pečte v rozohriatej rúre dozlata cca 25 - 30 minút.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.