Recepty

Bryndzové pirohy

Brynzové pirohy

počet osôb
4

čas prípravy
50 min. príprava
20 Varenie zemiako

obtiažnosť
střední

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

500 g polohrubej múky
1 vajce
voda cca 1dcl
soľ

Plnka
3 veľké zemiaky
125g bryndze
1 ČL korenia Zemiačik
Čierne mleté korenie

Korenie čierne mleté nakúpite tu
Pažítka nakúpite tu
Zemiačik nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky očistite a nakrájajte na kocky. Vložte do osolenej vody a uvarte do mäkka.

2Zemiaky sceďte a rozmiešajte s bryndzou, s čiernym mletým korením a korením Zemiačik. Plnku nechajte vychladnúť.

3Do veľkého hrnca dajte variť vodu.

4Pripravte si cesto. Do múky pridajte soľ, vajce a postupne pridávajte vodu. Cesto dobre vypracujte. Nemalo by byť ani riedke ani husté.

5Cesto vyvaľkajte a s hrnčekom alebo pohárom vykrajujte kolieska. Zvyšky cesta môžete uvariť spolu s pirohami alebo z nich vyrobiť ďalšie kolieska.

6Do stredu kolieska dajte lyžičku plnky a cesto preložte. Okraje poriadne postláčajte aby vám plnka počas varenia z cesta nevytiekla.

7Pirohy postupne vkladajte do hrnca a občas jemne premiešajte. Hotové pirohy vyberte opatrne naberačkou s dierkami.

Pirohy poukladajte na tanier omastite slaninou alebo maslom. Posypte pažítkou alebo jarnou cibuľkou a pridajte ešte lyžicu kyslej smotany. Mňam. :) Prajeme vám dobrú chuť.

Pirohy sú tradičné slovenské jedlo. Plnka môže byť slaná ako napríklad pirohy s kapustou, mäsom či ako tie naše bryndzové. Ale môžu byť aj so sladkou plnkou ako napríklad čučoriedkové, lekvárové či tvarohové pirohy. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Pažítka
Všetky recepty s korením Zemiačik

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie