Brownies:
150 g 70% čokolády
90 g masla
60 g hladkej múky
väčšia štipka soli
15 g kakaa
50 g orechovej múky
2 veľké vajcia
100 - 120 g trstinovej panely alebo tmavého trstinového cukru
Parížska šľahačka:
250 ml 33% smotany na šľahanie
125 g nugátovej kvalitnej mliečnej čokolády (s 50% obsahom kakaa)
štipka soli
1Dno tortovej formy s priemerom 20 - 22 cm vyložte papierom na pečenie. Trúbu nahrejte na 180°C.
2Čokoládu nasypte do hrnca, pridajte maslo a vo vodnej kúpeli rozpusťte. Nechajte vychladnúť.
3V miske zmiešajte hladkú múku, soľ, kakao, orechovú múku a pomocou prstov premasírujte, aby ste odstránili prípadné hrudky.
4Vajcia s panelou vyšľahajte do svetlej peny, trvá to pár minút. Teraz odložte šľahač a k ruke si vezmite stierku.
5Do vajec vmiešajte vychladnutú čokoládu a premiešajte, aby zmes získala hnedú farbu. Prisypte zmes múky a opäť ručne zapracujte. S cestom pracujte pomaly, aby vajíčka nestratili svoj objem.
6Cesto vlejte do formy a uhlaďte. Pečte asi 15 minút pri 180°C (dĺžka pečenia závisí na tom, ako rýchlo vaša trúba pečie). Hotové brownies by malo byť upečené u krajov a ešte trochu mokré vo vnútri - keď do stredu zabodnete špajľu, bude stále od čokoládového cesta.
7Nechajte vychladnúť aspoň 5 hodín, aby brownies stuhlo. Môžete ho dať do chladničky, aby bolo dobre vychladené. Potom ho vyberte z formy a premiestnite na tanier.
8Príprava parížskej šľahačky: Smotanu vlejte do hrnca a priveďte pod bod varu, stačí ohrievať len do prvých bubliniek. Čokoládu nalámte do misky, pridajte soľ a prelejte horkou smotanou. Minútku dve počkajte, a potom rozmiešajte dohladka. Nechajte chladnúť v chladničke aspoň 8 hodín. Vychladnutú smotanu vyšľahajte do podoby krému, premiestnite do cukrárskeho vrecka so zdobiaco špičkou a naneste na povrch brownies. A je hotovo.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.