1,3 kg broskýň (pre výraznejšiu chuť môžete kombinovať klasické broskyne s donut broskyňami)
1 limetka
1 balenie želírovacieho cukru 2:1
2 lyžice levandule
1Najprv si pripravte fľaše na zaváranie. Poriadne ich vyčistite a prelejte vriacou vodou (vrátane vrchnákov).
2Broskyne narežte do kríža, vložte ich do misy, prelejte vriacou vodou a nechajte cca 1 minútu odstáť. Potom z broskýň stiahnite šupku a odkôstkujte ich.
3Olúpané a odkôstkované broskyne rozmixujte spolu s limetkovou šťavou do jemnej konzistencie bez kúskov. Potom dajte zmes spolu so želírovacím cukrom a levanduľou variť. Za stáleho miešania priveďte k varu a varte asi 6 minút.
4Ešte horúcim džemom naplňte fľaše, uzavrite ich a ihneď otočte dnom hore. Po cca 1/2 hodine fľaše obráťte späť a nechajte vychladnúť.
Tip: Hotový džem môžete podávať napríklad s čerstvou voňavou vianočkou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.