Recepty

Broskyňový džem s levanduľou

Broskvový džem s levandulí

počet osôb
6

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

1,3 kg broskýň (pre výraznejšiu chuť môžete kombinovať klasické broskyne s donut broskyňami)
1 limetka
1 balenie želírovacieho cukru 2:1
2 lyžice levandule

Levanduľa nakúpite tu

Postup prípravy

1Najprv si pripravte fľaše na zaváranie. Poriadne ich vyčistite a prelejte vriacou vodou (vrátane vrchnákov).

2Broskyne narežte do kríža, vložte ich do misy, prelejte vriacou vodou a nechajte cca 1 minútu odstáť. Potom z broskýň stiahnite šupku a odkôstkujte ich.

3Olúpané a odkôstkované broskyne rozmixujte spolu s limetkovou šťavou do jemnej konzistencie bez kúskov. Potom dajte zmes spolu so želírovacím cukrom a levanduľou variť. Za stáleho miešania priveďte k varu a varte asi 6 minút.

4Ešte horúcim džemom naplňte fľaše, uzavrite ich a ihneď otočte dnom hore. Po cca 1/2 hodine fľaše obráťte späť a nechajte vychladnúť.

Tip: Hotový džem môžete podávať napríklad s čerstvou voňavou vianočkou.

 

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Levanduľa

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie