Recepty

Zemiakový guláš

Bramborový guláš

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Guláše

Potrebujeme

2 lyžice oleja
1 veľká cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
1 šunková klobása
1,2 kg zemiakov + 1 zemiak na zahustenie
2 lyžičky gulášového korenia, alebo papriky (môžete pridať aj pálivú, alebo chilli podľa chuti)
2 lyžičky majoránky
1,5l zeleninového vývaru
soľ

kyslá smotana, alebo smotana na šľahanie k podávaniu na zjemnenie
pečivo

Guľáš nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Paprika pálivá nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Majorán nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpte. Cibuľu nakrájajte na drobno, zemiaky na asi 2cm kocky. Klobásu nakrájajte na tenké pól kolieska.

2V rozpálenom hrnci na oleji osmažte cibuľku do mäkka, potom premačkajte k cibuli cesnak, ten opekajte asi minútu (aby nezhorkol), pridajte klobásu a korenie, premiešajte a na miernom plameni spoločne chvíľu opekajte. Dejte pozor, aby sa vám nepripálila paprika, zhorkla by.

3Pridajte k opečenej zmesi zemiaky nakrájané na kocky, zalejte vývarom, trochu osoľte, premiešajte a pod pokrievkou pomaly varte, než budú zemiaky mäkké. Občas premiešajte. Pokiaľ je guláš priveľmi hustý, pridajte trochu vody. Pokiaľ ho potrebujete zahustiť, nastrúhajte na jemno jeden surový zemiak a zamiešajte ho do guláša. Počkajte až sa trochu rozvarí, guláš zahustí.

4Guláš podávajte s trochou smotany na zjemnenie a pečivom.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Guľáš
Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková
Všetky recepty s korením Paprika pálivá
Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Chilli drvené
Všetky recepty s korením Majorán

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie