2 lyžice oleja
1 veľká cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
1 šunková klobása
1,2 kg zemiakov + 1 zemiak na zahustenie
2 lyžičky gulášového korenia, alebo papriky (môžete pridať aj pálivú, alebo chilli podľa chuti)
2 lyžičky majoránky
1,5l zeleninového vývaru
soľ
kyslá smotana, alebo smotana na šľahanie k podávaniu na zjemnenie
pečivo
Guľáš nakúpite tu
Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu
Paprika pálivá nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Chilli drvené nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
1Zemiaky, cibuľu a cesnak ošúpte. Cibuľu nakrájajte na drobno, zemiaky na asi 2cm kocky. Klobásu nakrájajte na tenké pól kolieska.
2V rozpálenom hrnci na oleji osmažte cibuľku do mäkka, potom premačkajte k cibuli cesnak, ten opekajte asi minútu (aby nezhorkol), pridajte klobásu a korenie, premiešajte a na miernom plameni spoločne chvíľu opekajte. Dejte pozor, aby sa vám nepripálila paprika, zhorkla by.
3Pridajte k opečenej zmesi zemiaky nakrájané na kocky, zalejte vývarom, trochu osoľte, premiešajte a pod pokrievkou pomaly varte, než budú zemiaky mäkké. Občas premiešajte. Pokiaľ je guláš priveľmi hustý, pridajte trochu vody. Pokiaľ ho potrebujete zahustiť, nastrúhajte na jemno jeden surový zemiak a zamiešajte ho do guláša. Počkajte až sa trochu rozvarí, guláš zahustí.
4Guláš podávajte s trochou smotany na zjemnenie a pečivom.
Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.