6 starých zemiakov (typ C, ak knedlíky budete robiť z nových zemiakov, je nutné pridať ešte 3 kl kukuričnej múky)
2 hrsti hl. múky
1 kl soli
slivky
mak
maslo
cukor
1Zemiaky uvarte v šupke a po vychladnutí olúpte.
2Olúpané zemiaky nastrúhajte a zmiešajte so zbytkom surovín. Rukami spracujte na hutné, ale mäkké cesto (nesmie byť tvrdé, nešlo by potom pekne zabaliť), prípadne zahusťujte po troškách hladkou múkou.
3Slivky umyjte. Lyžicou porcujte cesto na pomúčenú plochu, kde z jednotlivých kúskov urobíte na placky, do ktorých budete baliť slivky. Pracujte pomúčenými rukami. Na placku vždy položte slivku, spojte rohy okolo slivky k sebe, vezmite do dlaní a jemne vaľkajte medzi dlaňami do guličky.
4Do hrnca dajte variť vodu. Knedlíky vkladajte do vriacej vody a varte asi 6 minút. Po chvíľke (asi 2 minútach) jemne vareškou premiešajte, aby sa odlepili zo dna (pozor, nech ich nepotrháte). Keď knedlíky vyplavú, sú hotové. Nevarte ich dlhšie, rozvarili by sa.
Podávajte ich zasypané mletým makom, trochou cukru a zaliaté maslom:) Mňam!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.