2 väčšia cibuľa
600 g mletého bravčového mäsa
600 g mletého hovädzieho mäsa
2 dcl suchého červeného vína
cca 2 - 3 dcl horkej vody
4 - 5 PL rajčinového pretlaku
3 lyžice kvalitného kečupu
soľ podľa chuti
1/4 lyžičky mletého muškátového oriešku
1/2 lyžičky mletej škorice
štipka korenia Nesoldík
1 lyžička korenia Garlic pepper
1 lyžička korenia Arménska adžika
1 lyžička údenej papriky mletej
1 lyžička korenia Pikant
cca 1,5 kg zemiakov
1 mozzarella
strúhaný syr na posypanie (parmezán alebo gouda)
olej na restovanie
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Arménska adžika nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Aglio olio e peperoncino nakúpite tu
1Trúbu nahrejte na 200 °C (horný a spodný ohrev).
2Cibuľku nakrájajte nadrobno a opražte vo väčšom hrnci na troche oleja do mäkka.
3Pridajte mleté mäso a nechajte mäso zatiahnuť, priebežne premiešajte.
4Akonáhle sa mäso zatiahne, pridajte korenie, soľ, víno, vodu, pretlak a kečup. Dobre zamiešajte a nechajte variť, aby mäso zmäklo, tekutina sa zredukovala a vznikla vám hustá a šťavnatá mäsová zmes (trochu sósu by malo v zmesi zostať).
5Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Naskladajte zemiaky do pekáča a vytvorte z nich vrstvu po celom dnu pekáča. Na zemiaky nalejte hotovú mäsovú zmes, rozprestrite po celej ploche, na tu potom naskladajte kúsky mozzarelly.
6Mäsovú zmes s mozzarellou pokryte vrstvou zemiakov tak, aby boli po celej ploche pekáča.
7Pečte asi 40 - 50 minút. 15 minút pred koncom pečenia nastrúhajte na zemiaky syr a dajte zapiecť do zlata.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.