Recepty

Zemiaková musaka

Bramborová musaka

počet osôb
6

čas prípravy
30 min. príprava
50 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Z jednoho pekáče

Potrebujeme

2 väčšia cibuľa
600 g mletého bravčového mäsa
600 g mletého hovädzieho mäsa
2 dcl suchého červeného vína
cca 2 - 3 dcl horkej vody
4 - 5 PL rajčinového pretlaku
3 lyžice kvalitného kečupu
soľ podľa chuti
1/4 lyžičky mletého muškátového oriešku
1/2 lyžičky mletej škorice
štipka korenia Nesoldík
1 lyžička korenia Garlic pepper
1 lyžička korenia Arménska adžika
1 lyžička údenej papriky mletej
1 lyžička korenia Pikant
cca 1,5 kg zemiakov
1 mozzarella
strúhaný syr na posypanie (parmezán alebo gouda)
olej na restovanie

Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Nesoldík nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Arménska adžika nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Aglio olio e peperoncino nakúpite tu

Postup prípravy

1Trúbu nahrejte na 200 °C (horný a spodný ohrev).

2Cibuľku nakrájajte nadrobno a opražte vo väčšom hrnci na troche oleja do mäkka.

3Pridajte mleté mäso a nechajte mäso zatiahnuť, priebežne premiešajte.

4Akonáhle sa mäso zatiahne, pridajte korenie, soľ, víno, vodu, pretlak a kečup. Dobre zamiešajte a nechajte variť, aby mäso zmäklo, tekutina sa zredukovala a vznikla vám hustá a šťavnatá mäsová zmes (trochu sósu by malo v zmesi zostať).

5Zemiaky ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Naskladajte zemiaky do pekáča a vytvorte z nich vrstvu po celom dnu pekáča. Na zemiaky nalejte hotovú mäsovú zmes, rozprestrite po celej ploche, na tu potom naskladajte kúsky mozzarelly.

6Mäsovú zmes s mozzarellou pokryte vrstvou zemiakov tak, aby boli po celej ploche pekáča.

7Pečte asi 40 - 50 minút. 15 minút pred koncom pečenia nastrúhajte na zemiaky syr a dajte zapiecť do zlata.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý
Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Arménska adžika
Všetky recepty s korením Paprika údená
Všetky recepty s korením Aglio olio e peperoncino

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie