1 a 1/2 kg čučoriedok
1 l vriacej vody
500 g cukru
šťava z jedného citrónu
1 balenie želírovacieho cukru extra 2:1 (Dr. Oetker)
1 a 1/2 PL Levandule
1Umyté čučoriedky dajte do misy, pomágajte mačkadlom na zemiaky, pridajte Levandulu, zalejte 1 l vriacej vody a nechajte cez noc macerovať.
2Čučoriedky s levanduľou prepasírujte cez sitko do väčšieho hrnca.
3Do čučoriedkovej šťavy pridajte cukor, citrónovú šťavu, želírovací cukor a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte zmes k varu a asi 5 minút povarte.
4Odoberte prípadnú penu a priveďte želírovaciu skúšku (malé množstvo toppingu odoberte a nechajte vychladnúť na tanieri - tanier môžete dať na 5 minút do mrazničky. Pokiaľ je topping príliš tuhý, pridajte do zmesi vodu a chvíľku povarte.)
5Hotový topping nalejte do predom umytých pohárov a dobre uzavrite.
Tento pomer surovín vystačí na sedem 250ml pohárov.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.