Recepty

Čučoriedkový topping s levanduľou

Borůvkový topping s levandulí

čas prípravy
35 min. príprava
12 hod. macerovanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

1 a 1/2 kg čučoriedok
1 l vriacej vody
500 g cukru
šťava z jedného citrónu
1 balenie želírovacieho cukru extra 2:1 (Dr. Oetker)
1 a 1/2 PL Levandule

Levanduľa nakúpite tu

Postup prípravy

1Umyté čučoriedky dajte do misy, pomágajte mačkadlom na zemiaky, pridajte Levandulu, zalejte 1 l vriacej vody a nechajte cez noc macerovať.

2Čučoriedky s levanduľou prepasírujte cez sitko do väčšieho hrnca.

3Do čučoriedkovej šťavy pridajte cukor, citrónovú šťavu, želírovací cukor a dôkladne premiešajte. Za stáleho miešania priveďte zmes k varu a asi 5 minút povarte.

4Odoberte prípadnú penu a priveďte želírovaciu skúšku (malé množstvo toppingu odoberte a nechajte vychladnúť na tanieri - tanier môžete dať na 5 minút do mrazničky. Pokiaľ je topping príliš tuhý, pridajte do zmesi vodu a chvíľku povarte.)

5Hotový topping nalejte do predom umytých pohárov a dobre uzavrite.

Tento pomer surovín vystačí na sedem 250ml pohárov.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Levanduľa

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie