125 g masla (izbovej teploty)
130 g trstinového cukru
1 lyžice citrónovej kôry
štipka soli
3 vajcia (izbovej teploty)
150 g skyru (môžete použiť vanilkový alebo čistý)
210 g hladkej múky (pokojne namiešajte 50% celozrnnej, alebo špaldovej)
1,5 lyžičky prášku do pečiva
70 g bielej čokolády (calletky alebo nasekanej)
130 g mrazených čučoriedok a malín alebo 100 g čerstvých čučoriedok
75 g bielej čokolády na polevu
1Zohrejte rúru na teplotu 180°C, funkcia horný a dolný ohrev, alebo 160°C funkcia horúci vzduch. Pripravte si formu, vyložte ju papierom na pečenie alebo potrite tukom v spreji. Forma by mala byť veľká ako na chleba vo veľkosti 1 kg. Pokojne siahnite aj po menšej forme na bábovku.
2Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom a kôrou do nadýchanej svetlej peny. Pridajte vajcia a ešte chvíľu šľahajte.
3Opatrne vmiešajte skyr. Keď ho cesto pekne pojme, preosejte do zmesi všetku múku spolu s práškom do pečiva, pridajte soľ a všetko veľmi zľahka premiešajte. Na záver ešte vmiešajte bielu čokoládu spolu s čučoriedkami.
3Cesto presuňte do pripravenej formy a pečte 60 minút. Otestujte špajľou, či je cesto prepečené. Ak áno, hotový koláč presuňte na mriežku, aby pomaly vychladol.
4Medzitým si vo vodnom kúpeli pomaly rozpustite bielu čokoládu a koláč s ňou polejte. Nechajte v chladničke stuhnúť.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.