asi pol kila mletého hoväzieho mäsa
1 väčšia cibuľa
2 stredne veľké mrkvy
3 stonky stonkového zeleru
1 petržlen
pol deci bieleho vína
slnečnicový a olivový olej
2 PL čučoriedkového džemu alebo marmelády
1 ČL TALIANSKÉ BYLINKY
1 ČL GARLIC PEPPER
1 ČL BOLOŇKA
2 plechovky krájaných paradajok
špagety, syr Parmezán alebo Pekorino
Boloňka nakúpite tu
Talianske bylinky nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
1Mrkvu, zeler, cibuľu a petžlen nasekajte na menšie kocky, pokvapkajte olejom, presypte do grilovacej misky a dajte do horúceho grilu. Zavrite a grilujte aspoň 10 minút.
2Pridajte mleté mäso, prudko ho osmahnite, prelejte bielym vínom, premiešajte a znova grilujte asi 10 minút.
3Pridajte paradajky, korenie, džem, soľ, hrnček vody alebo ak máte hovädzí vývar. Nechajte v horúcom grile bez prikrytia ešte aspoň 30 minút, občas premiešajte kým omáčka nezhustne a mäso nieje mäkké.
4Uvarte špagety al dente v osolenej vode a vmiešajte ich do omáčky. Nechajte ešte 10 minút v grile odpočinúť a potom do omáčky zapracujte nastrúhaný syr.
5Servírujte v hlbokých tanieroch a ozdobte hoblinkami syru Pekorino alebo Parmezánu a čerstvou bazalkou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.