asi pol kila mletého hovädzieho mäsa
1 väčšiu cibuľu
3 stredne veľké mrkvy
3 stonky stonkového zeleru
pol deci červeného vína
slnečnicový a olivový olej
1 ČL TALIANSKÉ BYLINKY
1 ČL granulovaný CESNAK
1 ČL BOLOŇKA
2 plechovky krájaných paradajok
špagety, syr Parmezán alebo Pekorino.
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Boloňka nakúpite tu
Talianske bylinky nakúpite tu
1Mrkvu, zeler, cibuľu nasekajte na menšie kocky, pokvapkajte olejom, presypte do hrnca a restujte aspoň 10 minút.
2Pridajte mleté mäso, prudko ho osmahnite a prilejte červené víno. Poriadne premiešajte a nechajte víno odpariť.
3Pridajte paradajky, korenie, soľ, hrnček vody alebo hovädzí vývar. Zavrite prikrývkou, občas premiešajte a varte kým omáčka nezhustne a mäso nieje mäkké.
4Uvarte špagety al dente v osolenej vode a zapracujte ich do omáčky. Nastrúhajte syr, vmiešajte ho do špagiet a nechajte ešte 10 minút odpočinúť. Podľa potreby doslaďte alebo dosoľte.
5Servírujte v hlbokých tanieroch a ozdobte ho hoblinkami syru Pekorino alebo Parmezánu, čerstvou bazalkou a pokvapkajte olivovým olejom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.