115 g masla v izbovej teplote
150 g krupicového cukru
2 vajcia
20 ml pomarančového likéru alebo aromatického rumu (nie Božkov)
2 lyžičky pomarančovej kôry
320 g hladkej múky
7 g prášku do pečiva
štipka soli
70 g nesolených pistácií
1Maslo s cukrom vyšľahajte do peny. Potom po jednom zašľahajte vajcia. Vmiešajte pomarančovú kôru a likér.
2Prisypte zbytok ingrediencií a vypracujte na hutné, ale lepivé cesto.
3Z toho vytvarujte 3 úzke valčeky (pokiaľ sa cesto veľmi lepí, pomôžte si pomúčenou rukou a plochou) a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.
4Pečte 20 - 25 minút na 175°C a potom ich asi 10 minút nechajte vychladnúť na plechu mimo rúry.
5Ostrým zúbkatým nožom narežte valčeky na centimetrové plátky, položte ich na plech a ešte chvíľu pečte, kym mierne nezozlatnú.
6Nechajte ich na plechu úplne vychladnúť. Skladujte ich vo vzduchotesnej dóze, kde vydržia až niekoľko týždňov.
Dobrú chuť! :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.