Recepty

Biscotti s pomarančovou kôrou a pistáciami

Biscotti s pomerančovou kůrou a pistáciemi

počet osôb
2

čas prípravy
20 min. príprava
30 minut Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

115 g masla v izbovej teplote
150 g krupicového cukru
2 vajcia
20 ml pomarančového likéru alebo aromatického rumu (nie Božkov)
2 lyžičky pomarančovej kôry
320 g hladkej múky
7 g prášku do pečiva
štipka soli
70 g nesolených pistácií

Pomarančová kôra drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Maslo s cukrom vyšľahajte do peny. Potom po jednom zašľahajte vajcia. Vmiešajte pomarančovú kôru a likér.

2Prisypte zbytok ingrediencií a vypracujte na hutné, ale lepivé cesto.

3Z toho vytvarujte 3 úzke valčeky (pokiaľ sa cesto veľmi lepí, pomôžte si pomúčenou rukou a plochou) a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.

4Pečte 20 - 25 minút na 175°C a potom ich asi 10 minút nechajte vychladnúť na plechu mimo rúry.

5Ostrým zúbkatým nožom narežte valčeky na centimetrové plátky, položte ich na plech a ešte chvíľu pečte, kym mierne nezozlatnú.

6Nechajte ich na plechu úplne vychladnúť. Skladujte ich vo vzduchotesnej dóze, kde vydržia až niekoľko týždňov.

Dobrú chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Pomarančová kôra drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie