Recepty

Bezlepková mrkvovo-kokosová torta

Bezlepkový mrkvovo-kokosový dort

počet osôb
6

čas prípravy
45 min. príprava
30 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Dorty

Potrebujeme

2 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
4 veľké vajcia
1/2 hrnčeka kokosového oleja
1/4 hrnčeka kokosové múky
1/4 hrnčeka Erythritolu
2 ČL ŠKORICE MLETEJ
1 ČL ZÁZVORU MLETÉHO
1 ČL jedlej sódy
1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov

Kokosový krém
600 ml kokosového krému (vychladeného cez noc v chladničke)
med alebo čakankový sirup podľa chuti

Mangové pyré
1 zrelé mango


Škorica mletá nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Zmiešajte najemno nastrúhanú mrkvu, vajcia a kokosový olej v nádobe. Pridajte ostatné suché ingrediencie okrem orechov a rozmixujte v mixéri.

2Nakoniec pridajte orechy a len párkrát krátko premixujte, aby orechy zostali na väčšie kúsky.

3Cesto nalejte do formy na pečenie, vystriekanej olejom v spreji alebo vyloženej papierom na pečenie.

4Pečte 30 minút v rozohriatej rúre na 175 °C.

Kokosový krém

1Do misy dajte len stuhnutú časť kokosového krému, oslaďte medom alebo čakankovým sirupom, rozmiešajte do hladkého krému a nechajte cez noc vychladiť. Nešľahajte, krém by sa vám zrazil.

Mangové pyré

1Mango rozmixujte na pyré.

Zostavenie torty

1Vychladnutý korpus rozkrojte na dva diely. Jednu časť korpusu natrite časťou kokosového krému a na neho natrite mangové pyré. Prikryjte druhým dielom a celu tortu potrite ostatným krémom. Tortu dozdobte kúskami manga a kvetmi a nechajte vychladiť v chladničke.

Prajeme vám dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Zázvor mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie