Recepty

Bezlepkový chlieb so sušenou cibuľkou

Bezlepkový chléb se sušenou cibulkou

počet osôb
8

čas prípravy
20 min. príprava
50 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

100 g slnečnicových semienok
30 g lieskových orechov
90 g ľanových semienok
60 g vlašských orechov
50 g tekvicových semienok
150 g pohankových vločiek (môžu byť aj akékoľvek iné, pokiaľ nevadí lepok)
2 lyžice chia semienok
4 lyžice psyllia
1 lyžička soli
1 lyžica medu
3 lyžice kokosového oleja
350 ml vlažnej vody
3 lyžice sušenej cibule
1 lyžička chlebového korenia

Cibuľa sušená nakúpite tu

Postup prípravy

1Orechy nasekajte na menšie kúsky, môžete ich aj krátko otestovať, na sucho na panvici (pre lepšiu chuť).

2Zmiešajte všetky suché ingrediencie dohromady.

3Pridajte med, kokosový olej, vlažnú vodu a premiešajte.

4Vymažte formu (napr. na biskupský chlebíček) kokosovým olejom.

5Cesto vo forme uhlaďte tak, aby doľahlo až po okraj a bolo na povrchu rovné.

6Nechajte odpočívať najmenej 2 hodiny, ideálne však 24 hodín v chladničke.

7Na druhý deň si rúru predehrejte na 175 °C, vložte formu dovnútra a pečte 25 minút. Potom formu vyberte a chlieb opatrne vyklopte.

8V rovnakej pozícii, vložte bochník naspäť do rúry na mriežku a pečte ďalších cca 35 minút, až kým sa neupečie dohneda (na klopkanie by mal bochník vydávať dutý zvuk).


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Cibuľa sušená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie