Recepty

🇮🇹 Bezlepkové tiramisu

 Bezlepkové tiramisu

počet osôb
6

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez lepku

Potrebujeme

2 balenia bezlepkových cukrárskych piškót Savoiardi (alebo si ich upečte podľa nášho receptu)

Krém:
150 g múčkového cukru
4 žĺtky
500 g mascarpone

1 šálka silnej vychladnutej kávy
50 ml italského likéru Amaretto
kakao na poprášenie

Postup prípravy

1Cukor s žĺtkami utrite do peny. Trite najmenej 9 minút. Pokiaľ máte kuchynský robot, môžete ho využiť a nechať pracovať za vás.

2Vmiešajte cca 30 ml Amaretta. Potom zmes opatrne zašľahajte do mascarpone.

3Piškóty (recept na domáce bezlepkové cukrárske piškóty nájdete TU) naskladajte vedľa seba do porcelánovej alebo sklenené nádoby s plochým dnom a postupne pomocou malej lyžičky polievajte kávou tak, aby boli piškóty nasiaknuté, ale nie rozmočené. Môžete skúsiť piškóty do kávy aj namáčať, ale máme skúsenosť, že bezlepkové piškóty do seba nasajú kávu mnohom rýchlejšie než klasické s lepkom a sú potom zbytočne príliš rozmočené.

4Urovnané piškóty pokvapkajte Amarettom. Na piškóty dajte polovicu krému, na krém potom navrstvite piškóty a zasa polejte kávou pomocou lyžičky. Poslednú vrstvu bude tvoriť krém. Ten uhlaďte a poprášte kakaom.

5Tiramisu nechajte odležať najlepšie cez noc, aby sa všetky chute prepojili.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie