2 balenia bezlepkových cukrárskych piškót Savoiardi (alebo si ich upečte podľa nášho receptu)
Krém:
150 g múčkového cukru
4 žĺtky
500 g mascarpone
1 šálka silnej vychladnutej kávy
50 ml italského likéru Amaretto
kakao na poprášenie
1Cukor s žĺtkami utrite do peny. Trite najmenej 9 minút. Pokiaľ máte kuchynský robot, môžete ho využiť a nechať pracovať za vás.
2Vmiešajte cca 30 ml Amaretta. Potom zmes opatrne zašľahajte do mascarpone.
3Piškóty (recept na domáce bezlepkové cukrárske piškóty nájdete TU) naskladajte vedľa seba do porcelánovej alebo sklenené nádoby s plochým dnom a postupne pomocou malej lyžičky polievajte kávou tak, aby boli piškóty nasiaknuté, ale nie rozmočené. Môžete skúsiť piškóty do kávy aj namáčať, ale máme skúsenosť, že bezlepkové piškóty do seba nasajú kávu mnohom rýchlejšie než klasické s lepkom a sú potom zbytočne príliš rozmočené.
4Urovnané piškóty pokvapkajte Amarettom. Na piškóty dajte polovicu krému, na krém potom navrstvite piškóty a zasa polejte kávou pomocou lyžičky. Poslednú vrstvu bude tvoriť krém. Ten uhlaďte a poprášte kakaom.
5Tiramisu nechajte odležať najlepšie cez noc, aby sa všetky chute prepojili.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.