600 g kuracích pŕs nakrájaných na kúsky (alebo kuracie paličky)
150 ml podmaslie
soľ
Korenená zmes na obalenie:
200 g hladkej bezlepkovej múky
100 g kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu
1/2 lyžičky údenej papriky
2 lyžičky oregana
3 štipky cayenského chilli
1 lyžička mletej cibule
1 lyžička tymiánu
1 lyžička majoránky
1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
1/2 lyžičky mletého cesnaku
Na smaženie:
1 l rastlinného oleja
Paprika údená nakúpite tu
Oregano nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Cibuľa mletá nakúpite tu
Tymian nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu
1Kuracie kúsky dajte do podmaslia spoločne so soľou, dobre premiešajte a potom prikryte a dajte do chladničky. Takto ich nechajte marinovať ideálne 6 - 12 hodín. Čím dlhšie sa bude kuracie mäso marinovať, tým bude viac krehké.
2Pripravte si korenenú zmes, v ktorej budete kuracie kúsky obaľovať. Všetky prísady dajte do veľkej misy a premiešajte, aby sa spojili. Akonáhle je kura namarinované, obaľte každý kúsok mäsa v pripravenej koreniacej zmesi.
3Olej nalejte do veľkej panvice tak, aby siahal do výšky asi 6 cm. Nechajte ho poriadne rozohriať. Akonáhle má olej správnu teplotu, vložte do neho obalené kúsky kuracieho mäsa a smažte ich rovnomerne z každej strany do zlata. Pokiaľ používate kuracie paličky, smažte ich na nižšej teplote, aby sa mäso spravilo až ku kosti a nebolo vo vnútri surové. Kúsky mäsa by sa v panvici nemali dotýkať, preto smažte len niekoľko kusov naraz.
4Keď sú kúsky mäsa hotové, vyberte ich z panvice a položte na tanier vyložený papierovou utierkou. Takto pripravte všetky kúsky mäsa.
5Podávajte horké. Najlepšie chutia s hranolkami
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.