250 g bezlepkovej múky (my sme použili Schär Mix B)
225 ml vlažnej vody
12 g droždia
štipka soli
12 ml olivového alebo repkového oleja
100 g anglickej slaniny
100 g syra typu Eidam
korenie Méďa gril
1Pripravte si cesto. Vo väčšej mise zmiešajte múku, soľ, droždie a vodu. Vypracujte hladké cesto. Na záver prilejte olej a zapracujte do cesta. Misu prikryte utierkou a nechajte cca 45 minút kysnúť na teplom mieste. Cesto by malo zdvojnásobiť svoj objem.
2Rúru rozohrejte na teplotu 200 °C.
3Pracovnú plochu poprášte múkou, dajte na ňu vykysnuté cesto a ešte raz prepracujte. Rozdeľte ho na 5 rovnako veľkých dielov a vytvarujte z nich rožky. Každý rožok posypte zmesou Méďa gril a poukladajte na vrch plátky slaniny a syra.
4Pečte v rozohriatej rúre dozlata.
Tip: rožky budú chutné aj na druhý deň. Stačí ich zohriať v rúre.
Dobrú chuť.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.