Recepty

Rýchle kura na paprike

Rychlé kuře na paprice

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
20 min varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Batolata

Potrebujeme

2 kuracie prsia
1 téglik smotany na šľahanie
1 cibuľa
1 lyžica korenia Paprika lahôdková
trochu mlieka
cca 1 lyžica masla
cca 1 lyžica hladkej múky
soľ

Paprika slovenská lahôdková nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na malé rezance, cibuľu na drobno.

2Do hrnca dajte maslo, pridajte cibuľu a restujte. Potom pridajte mäso a nechajte ho zatiahnuť. Prisypte lahôdkovú papriku, soľ, podlejte asi 1 litrom vody a na miernom plameni duste mäso do mäkka.

3Mlieko zmiešajte s hladkou múkou.

4Prilejte k mäsu mlieko s múkou, smotanu a nechajte ešte 15 minút prevariť. Pokiaľ je omáčka hustá, zrieďte mliekom, pokiaľ je riedka, prisypte múku.

Podávejte s cestovinami či ryžou.

Skvelé detské jedlo, ktoré máte za chvíľu hotové. Šľahačku môžete nahradiť zdravšou variantou - mandľovou smotanou alebo kokosovým mliekom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Paprika slovenská lahôdková

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie