Recepty

Hovädzí vývar

Hovězí vývar

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
120 min varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vaříme dětem

Potrebujeme

cca 0,5 kg hovädzích rebier, krku alebo polievkovej zmesi
2 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 hrsť mrazeného alebo čerstvého hrášku
1 lyžička korenia Nesoldík
soľ podľa chuti

Nesoldík nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu, pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.

2Potom všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znova zalejte vodou.

3Pridajte mrkvu, zeler, petržlen, korenie, soľ a nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopenou pokrievkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Asi po hodine prihoďte hrášok. 

5. Keď je mäso mäkké, vývar sceďte.

6Vývar podávajte napríklad s rezancami, nakrájaným mäsom a zeleninou. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Nesoldík

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie