cca 0,5 kg hovädzích rebier, krku alebo polievkovej zmesi
2 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 hrsť mrazeného alebo čerstvého hrášku
1 lyžička korenia Nesoldík
soľ podľa chuti
1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu, pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.
2Potom všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znova zalejte vodou.
3Pridajte mrkvu, zeler, petržlen, korenie, soľ a nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopenou pokrievkou. Vodu priebežne dolievajte.
4Asi po hodine prihoďte hrášok.
5. Keď je mäso mäkké, vývar sceďte.
6Vývar podávajte napríklad s rezancami, nakrájaným mäsom a zeleninou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.