Recepty

Batátový quiche

 Batátový quiche

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
1 hodina Odležanie cesta
1 hodina Pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

Korpus:
175 g ražnej múky
100 g studeného masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky mletého čierného korenia
1 - 2 lyžice ľadovej vody podľa potreby

Náplň:
1 červená cibuľa
3 batáty
200ml smotany na šľahanie
120ml mlieka
2 lyžice kyslej smotany
3 vajcia
60g parmezánu
75g chedaru
2 lyžičky tymiánu
soľ, čierne korenie

Tymian nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu

Postup prípravy

1V miske zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm. Rúru rozohrejte na 175°C. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a pečte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.

2Cibuľu olúpte, nakrájajte nadrobno a skaramelizujte na panvici.

3Batáty olúpte a nakrájajte na kocky.

4Smotany, mlieko, vajcia, parmezán, korenie a tymián zmiešajte v mise, podľa chuti dosoľte.

5Na cesto nasypte batáty a cibuľu, rovnomerne rozprestrite, zalejte omáčkou a posypte chedarom. Vráťte do rúry a pečte ešte asi 35 minút dozlata.

Dobrú chuť:)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Tymian
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie