Korpus:
175 g ražnej múky
100 g studeného masla
1 vajce
1 lyžička soli
1/2 lyžičky mletého čierného korenia
1 - 2 lyžice ľadovej vody podľa potreby
Náplň:
1 červená cibuľa
3 batáty
200ml smotany na šľahanie
120ml mlieka
2 lyžice kyslej smotany
3 vajcia
60g parmezánu
75g chedaru
2 lyžičky tymiánu
soľ, čierne korenie
1V miske zmiešajte všetky suroviny na korpus a vypracujte hladké cesto. Nechajte ho hodinu chladiť v chladničke, potom z neho vyvaľkajte tenkú placku a vyložte ňou koláčovú formu s priemerom 22 - 24 cm. Rúru rozohrejte na 175°C. Cesto popichajte vidličkou, položte na neho papier na pečenie a posypte fazuľami. Pečte 15 minút, potom odstráňte fazule a papier a pečte ešte asi 10 minút. Korpus musí byť úplne upečený.
2Cibuľu olúpte, nakrájajte nadrobno a skaramelizujte na panvici.
3Batáty olúpte a nakrájajte na kocky.
4Smotany, mlieko, vajcia, parmezán, korenie a tymián zmiešajte v mise, podľa chuti dosoľte.
5Na cesto nasypte batáty a cibuľu, rovnomerne rozprestrite, zalejte omáčkou a posypte chedarom. Vráťte do rúry a pečte ešte asi 35 minút dozlata.
Dobrú chuť:)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.