Recepty

Batátové lievance

Batátové lívance

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Sladká jídla

Potrebujeme

Lievance:
270 g batátoveho pyré (približne 300 g uvarených batátov rozmixovaných do hladka)
1 vajce
30 g bieleho jogurtu
50 - 100 ml mlieka (podľa hustoty cesta)
50 g hladké múky
40 g špaldovej múky (môže byť normálna hladká pšeničná, ale aj akákoľvek zdravšia verzia - napr. pohánková)
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky korenia na Perníčky
štipka soli

1 lyžica repkového oleja na smaženie

Smažené jablká:
2 lyžice masla
1 jablko

Korenie na perníčky nakúpite tu

Postup prípravy

1V miske zmiešajte batátové pyré, vajce, jogurt, mlieko a vyšľahajte. Do druhej misky presypte obe druhy múky, prášok do pečiva, perníčkove korenie, soľ a premiešajte.

2Sypké suroviny pridajte k tekutej zmesi a premiešajte. Cesto nechajte 10 minút odstáť.

3Panvicu nahrejte na nižšiu teplotu, dajte na ne trochu oleja a smažte malé lievance, každý z jednej lyžice cesta. Smažte do zlata.

4Medzitým, čo sa lievance smažia, si pripravte ďalšiu panvicu a rozohrejte v nej maslo. Jablka nakrájajte na tenké plátky a opekajte, pokiaľ nie sú mäkká a do zlata.

Servírujte so smaženými jablkami, datlovým, javorovým sirupom alebo medom a hustým bielym jogurtom, alebo kyslou smotanou.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie na perníčky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie