Lievance:
270 g batátoveho pyré (približne 300 g uvarených batátov rozmixovaných do hladka)
1 vajce
30 g bieleho jogurtu
50 - 100 ml mlieka (podľa hustoty cesta)
50 g hladké múky
40 g špaldovej múky (môže byť normálna hladká pšeničná, ale aj akákoľvek zdravšia verzia - napr. pohánková)
1 lyžička prášku do pečiva
1/2 lyžičky korenia na Perníčky
štipka soli
1 lyžica repkového oleja na smaženie
Smažené jablká:
2 lyžice masla
1 jablko
1V miske zmiešajte batátové pyré, vajce, jogurt, mlieko a vyšľahajte. Do druhej misky presypte obe druhy múky, prášok do pečiva, perníčkove korenie, soľ a premiešajte.
2Sypké suroviny pridajte k tekutej zmesi a premiešajte. Cesto nechajte 10 minút odstáť.
3Panvicu nahrejte na nižšiu teplotu, dajte na ne trochu oleja a smažte malé lievance, každý z jednej lyžice cesta. Smažte do zlata.
4Medzitým, čo sa lievance smažia, si pripravte ďalšiu panvicu a rozohrejte v nej maslo. Jablka nakrájajte na tenké plátky a opekajte, pokiaľ nie sú mäkká a do zlata.
Servírujte so smaženými jablkami, datlovým, javorovým sirupom alebo medom a hustým bielym jogurtom, alebo kyslou smotanou.
Dobrú chuť :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.