125 g masla
3/4 hrnčeka čakankového sirupu
3 vajcia
6 banánov
1 a 1/3 hrnčeka špaldovej múky
1/2 ČL soli
1/2 ČL jedlej sódy
1/2 kypriaceho prášku
štipka mletej škorice
maslo na potretie formy
polohrubá múka na vysypanie formy
Zohrejte rúru na teplotu 180 °C.
Formu na bábovku potrite maslom a vysypte polohrubou múkou.
Maslo dajte do misky a chvíľu šľahajte, kým nenadobudne krémovú konzistenciou. Následne pridajte čakankový sirup a opäť chvíľu šľahajte, kým sa obidve ingrediencie dôkladne nespoja. Postupne pridávajte vajíčka, jedno po druhom. Šľahajte asi 1 minútu po každom pridaní vajíčka.
Pridajte roztlačené banány (ideálne je, ak sú naozaj poriadne dozreté a mäkké), špaldovú múku, soľ, sódu a prášok do pečiva. Suroviny vymiešajte do hladného cesta.
Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v rozohriatej rúre dozlata, približne 45 minút (čas pečenia môže závisieť od výkonu rúry). Či je bábovka upečená zistíte tak, že do nej zapichnete drevenú špajdľu, ktorá bude po vytiahnutí čistá.
Hotovú a vychladnutú bábovku môžete posypať múčkovým cukrom.
Davídkov tip: do cesta môžete pridať aj trošku mletej škorice – dodá bábovke šmrnc!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.