Recepty

Detská banánová bábovka

Dětská banánová bábovka

čas prípravy
15 min. príprava
45 min pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vaříme dětem

Potrebujeme

125 g masla
3/4 hrnčeka čakankového sirupu
3 vajcia
6 banánov
1 a 1/3 hrnčeka špaldovej múky
1/2 ČL soli
1/2 ČL jedlej sódy
1/2 kypriaceho prášku
štipka mletej škorice
maslo na potretie formy
polohrubá múka na vysypanie formy

Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

Zohrejte rúru na teplotu 180 °C.

Formu na bábovku potrite maslom a vysypte polohrubou múkou.

Maslo dajte do misky a chvíľu šľahajte, kým nenadobudne krémovú konzistenciou. Následne pridajte čakankový sirup a opäť chvíľu šľahajte, kým sa obidve ingrediencie dôkladne nespoja. Postupne pridávajte vajíčka, jedno po druhom. Šľahajte asi 1 minútu po každom pridaní vajíčka. 

Pridajte roztlačené banány (ideálne je, ak sú naozaj poriadne dozreté a mäkké), špaldovú múku, soľ, sódu a prášok do pečiva. Suroviny vymiešajte do hladného cesta. 

Cesto nalejte do pripravenej formy a pečte v rozohriatej rúre dozlata, približne 45 minút (čas pečenia môže závisieť od výkonu rúry). Či je bábovka upečená zistíte tak, že do nej zapichnete drevenú špajdľu, ktorá bude po vytiahnutí čistá. 

Hotovú a vychladnutú bábovku môžete posypať múčkovým cukrom. 

Davídkov tip: do cesta môžete pridať aj trošku  mletej škorice – dodá bábovke šmrnc!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie