Recepty

🇹🇷 Baklava s nakladanými višňami

 Baklava s nakládanými višněmi

čas prípravy
30 min. príprava
50 min. pečenie
5 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

500 g mrazeného cesta Filo (1 balenie, 16 listov cesta)
1 hrsť nakladaných višní (bez jadierok)
1 kyslá smotana

Náplň:
4 vejcia
1 kelímok cukru
1 biely jogurt (180 ml)
1 téglik oleja
1/2 téglika strúhanky
2 - 3 téglikov mletých vlašských orechov
1 lyžička mletej škorice

Sirup:
1 a 1/2 tégliku vody
2 a 1/2 tegliku cukru

*téglik = 180ml téglik od jogurtu, ktorý je uvedený v ingredienciach

Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Trúbu nahrejte na 180 °C.

2Pripravte si náplň. Vajcia vymixujte s cukrom do peny. Potom pridajte zvyšok ingrediencií a dôkladne premiešajte.

3Stredný pekáč s vyšším okrajom naolejujte a na dno položte jeden list cesta (musí pokrývať plochu pekáča), ktorý potriete vrstvou orechovej náplne. Na náplň opäť položte list cesta a potrite náplňou. Takto pokračujte, až budete mať v pekáči navrstvených 8 listov cesta potrených náplňou.

4Sceďte naložené vykôstkované višne a rovnomerne ich rozprestrite na náplň. Na višne položte list cesta, pomažte ich náplňou a pokračujte vo vrstvení. Opäť použite 8 listov cesta. Na vrchný list cesta už nedávajte náplň, ale pomažte ho tenkou vrstvou kyslej smotany.

5Baklavu opatrne rozrežte na kocky a dajte ju piecť. Pečte v nahriatej trúbe do zlata (cca 40 - 50 minút).

6Medzitým si pripravte sirup. Do hrnca dajte vodu a cukor a varte približne 5 minút na miernom plameni. Cukor sa musí rozpustiť a vznikne sirup.

7Akonáhle je baklava upečená, prelejte ju polovicou hotového sirupu tak, aby sa dostal všade a nechajte odležať, aby sa dobre vsal. Potom baklavu prelejte zvyškom sirupu (pokiaľ by sa vám zdala príliš mokrá, nemusíte použiť celé množstvo sirupu). Nechajte vychladnúť a podávajte.

Nech vám chutí! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie