cca 1 kg hovädzieho stehna
masť
2 väčšie cibule
zavárané uhorky podľa chuti
4 olúpané paradajky alebo plechovka paradajkového pretlaku
2 PL korenia ARMÉNSKA ADŽIKA
1 ČL ÚDENEJ PAPRIKY
1 PL VEGE RAJČÁTKA
1 PL medovej horčice
maslo
soľ
Arménska adžika nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
1Mäso nakrájajte na rezance, cibuľu nadrobno, olúpané paradajky a uhorky na kocky. Mäso zasypte korením ARMÉNSKA ADŽIKA a nechajte aspoň 2 hodiny odpočinúť.
2V pekáči alebo v hrnci rozohrejte masť. Pridajte mäso, prudko ho opečte a prisypte cibuľu. Pár minút restujte a pridajte medovú horčicu (namiesto medovej horčice môžete použiť aj lyžicu plnotučnej horčice a lyžičku medu), paradajky a ÚDENÚ PAPRIKU.
3Zalejte väčším hrnčekom vývaru alebo vody. Stiahnite plameň, priklopte prikrývkou a pomaly duste na peci alebo v rúre.
4Keď je mäso mäkké, pridajte nakrájané uhorky, soľ, VEGE RAJČÁTKA a odkryté nechajte pomaly zredukovať.
5Nakoniec zjemnite maslom a dosoľte podľa chuti.
Podávajte s ryžou alebo arménskym chlebom lavaš. Lavaš je dnes bežne dostupný.
Azu, rovnako ako guláš, má tisíce verzií. Toto je moja vlastná originálna verzia AZU, ktorá sa najviac približuje autentickej tatarskej kuchyni. Pokiaľ chcete vyskúšať pravé AZU, navštívte Kaukaz a tam si vychutnajte pravý originál.
Dobrú chuť vám praje Davídek!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.