Omáčka:
1/4 šálky vytlačenej pomarančovej šťavy
2 lyžice bieleho vinného octu
2 lyžice sójovej omáčky
chilli
2 lyžičky granulovaného cesnaku
1 lyžička drvenej pomarančovej kôry
1/2 lyžičky mletého zázvoru
1/4 šálky trstinového cukru
750 g kuracích pŕs
1 vajce
1/2 šálky kukuričného škrobu
2 lyžice trstinového cukru
3 lyžice olivového oleja
Na ozdobenie:
jarná cibuľka
čierny seznam
Sezam čierny nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Pomarančová kôra drvená nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Chilli mleté nakúpite tu
1V miske zmiešajte všetky suroviny na omáčku, poriadne premiešajte a dajte bokom.
2Pripravte si dve misky. Do jednej dajte vajíčko a rozšľahajte. Do druhej nasypte kukuričný škrob, 2 lyžice trstinového cukru a premiešajte.
3Mäso nakrájajte na menšie kúsky. Vložte ich do rozšľahaného vajíčka a potom obaľte v zmesi škrobu s cukrom.
4Na veľkú panvicu nalejte olivový olej, nechajte poriadne zohriať a potom pridajte nachystané mäso. Smažte asi 6 minút, kým sa mäso nezatiahne a nezačne zlatnúť.
5Na mäso nalejte pripravenú omáčku, znížte teplotu a nechajte variť cca 10 minút.
Tip: Hotové mäso dozdobte černým sezamom a jarnou cibuľkou. Podávajte s ryžou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.