800 g hovädzie stehno
1 brokolica
1 väčšia cibuľa
2 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica rybacej omáčky
1 lyžica korenia Česká Čína
vývar na podlievanie
olej
2 šálky jazmínovej ryže
1 lyžičky Čierneho sezamu
1Mäso nakrájajte na malé pásiky a opražte zo všetkých strán na rozpálenom oleji vo wok panvici.
2Cibuľu nakrájajte na mesiačiky a opražte s mäsom do zlata. Prisypte korenie Česká Čína a premiešajte.
3Nalejte na zmes sójovú a rybiu omáčku, prikryte a duste, pokiaľ nebude mäso mäkké. Podľa druhu, kvality a staroby mäsa to trvá zhruba 60 - 90 minút. Priebežne podlievajte vývarom, prípadne dochucujte omáčkami. Približne po 45 minútach pridajte nakrájané hlavičky brokolice.
4Ryžu niekoľkokrát prepláchnite, pokiaľ nebude voda číra. Zalejte vodou asi 1 cm nad okraj ryže a varte cca 20 minút do zmäknutia. V priebehu varenia ryžu nemiešajte.
5Servírujte na tanier zmes mäsa a ryžu posypanú čiernym sezamom.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.