Korenie pochádza zo starovekej Indie a je o ňom zmienka už v sanskrte. Jeho celé meno je piepor. Dnes poznáme okolo 2000 druhov pieprovníku, väčšina z nich sú byliny a popínavé liany. Vyskytujú sa všade v tropickom a subtropickom pásme, niektoré aj vo vyšších polohách. V Európe nie je žiadny pieprovník pôvodný. Prvé piepru ako korenia bolo zaznamenané pred 9000 rijnu v Thajsku.
Guličky sa zbierajú vtedy, keď začínajú červenať a potom sa sušia niekoľko dní, až získajú hnedú alebo čiernu farbu. Zelené korenie je piepor zbieraný ešte nevyzretý a biele korenie je naopak dozretý piepor zbavený šupky.
Používa sa k nakladaniu zeleniny a mäsa, ku korenení vývarov a polievok, mäsa a šalátov.
Celé kúsky korenia potrebujú dlhšiu dobu tepelnej úpravy a vlhkosti, aby zmäkli a boli krehké. Ak teda chcete vsadiť na rýchlu, silnú a intenzívnu chuť korenia vo vašom pokrme, kúpte si Korenie mleté, ktoré sa okamžite rozpustí.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.