Recepty

🇭🇷 Slávky na víne

 Slávky na víně

počet osôb
3

čas prípravy
30 min. príprava
4 min. restovanie
20 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Plody moře

Potrebujeme

1 kg slávok
5 strúčikov cesnaku
1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1 a 1/2 dcl suchého bieleho vína
4 PL olivového oleja
1/4 citróna na pokvapkanie

Postup prípravy

1Povrch mušlí dobre očistite nožom od nečistôt (na mušliach nesmú zostať kamienky, riasy, atď.). Do misy nalejte studenú vodu a dajte do nej očistené mušle, aby sa prepláchli.

2Cesnak a petržlenovú vňať nakrájajte najemno.

3Rozpálte hlbokú panvicu (alebo hrniec) a na olivovom oleji orestujte cesnak, aby rozvoňal. Nesmie sa spáliť, inak by bol horký. Restujte cca 2 minúty. Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať a opäť cca 2 minúty restujte spolu s cesnakom. Následne do panvice pridajte mušle. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo a panvicu zakryjte prikrývkou. Takto nechajte variť 15 minút. Behom varenia raz až dvakrát opatrne premiešajte.

4Po 15 minutách pridajte víno, premiešajte, znovu zakryjte a nechajte variť 5 minút.

5Mušle, ktoré sa neotvorili, vyhoďte - znamená to totiž, že neboli živé a mohli by byť pokazené.

6Mušle aj so šťavou z nich pokvapkajte pri servírovaní citrónom (podľa chuti).

Podávajte s chrumkavou opečenou bagetou alebo hranolkami a pohárom dobrého vína. Dobrú chuť. :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie