1 kg slávok
5 strúčikov cesnaku
1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
1 a 1/2 dcl suchého bieleho vína
4 PL olivového oleja
1/4 citróna na pokvapkanie
1Povrch mušlí dobre očistite nožom od nečistôt (na mušliach nesmú zostať kamienky, riasy, atď.). Do misy nalejte studenú vodu a dajte do nej očistené mušle, aby sa prepláchli.
2Cesnak a petržlenovú vňať nakrájajte najemno.
3Rozpálte hlbokú panvicu (alebo hrniec) a na olivovom oleji orestujte cesnak, aby rozvoňal. Nesmie sa spáliť, inak by bol horký. Restujte cca 2 minúty. Potom pridajte nasekanú petržlenovú vňať a opäť cca 2 minúty restujte spolu s cesnakom. Následne do panvice pridajte mušle. Dobre premiešajte, aby sa všetko spojilo a panvicu zakryjte prikrývkou. Takto nechajte variť 15 minút. Behom varenia raz až dvakrát opatrne premiešajte.
4Po 15 minutách pridajte víno, premiešajte, znovu zakryjte a nechajte variť 5 minút.
5Mušle, ktoré sa neotvorili, vyhoďte - znamená to totiž, že neboli živé a mohli by byť pokazené.
6Mušle aj so šťavou z nich pokvapkajte pri servírovaní citrónom (podľa chuti).
Podávajte s chrumkavou opečenou bagetou alebo hranolkami a pohárom dobrého vína. Dobrú chuť. :)
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.