Kurkuma nazývaná aj indický šafran, je korenie zo sušeného mletého podzemku kurkumovníka dlhého (Curcuma longa). Je to jedno zo základných korení ázijskej kuchyne, predovšetkým najmä indickej. Je základom pre svetovo známu zmes korenia - karí. Kurkumu však pridávajú do jedla napríklad aj Španieli, a to do svojej obľúbenej paelly. Okrem korenia sa kurkuma využíva aj ako žlté farbivo do potravín, napríklad do bezvaječných cestovín, polievok, ryže, syrov, omáčok a pod. Zvyšuje taktiež trvanlivosť potravín. Podzemok kurkumy sa niekoľko hodín varí, potom sa suší a následne sa pomelie na sýto žltý prášok. Jej pôvod je v južnej Ázii, najmä v Indii. Taktiež sa pestuje na Srí Lanke, v Číne, v Indonézii, Peru či na Jamajke.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.